Verdieping en verbinding in verandering

0470_Chiel_Eijt.jpg
0545_Chiel_Eijt.jpg
0405_Chiel_Eijt.jpg
0278_Chiel_Eijt.jpg
0511_Chiel_Eijt.jpg
0863_Chiel_Eijt.jpg
0715_Chiel_Eijt.jpg
0282_Chiel_Eijt.jpg

Als er uit mijn tijd bij de SVB 1 ding is waarop ik met een goed gevoel terugkijk, is het wel de IT HeartBeat Week. Na 3 keer staat er een volwassen evenement, waarop medewerkers hun collega's meenemen naar de toekomst, door te laten zien en ervaren wat er nu al gebeurt. Ik heb genoten van de gretigheid waarmee de 380 deelnemers met elkaar in de nieuwe ontwikkelingen doken. Het wat en hoe van de HeartBeat lees je hier.

Prikkelende workshops, energieke ontmoetingen

De HeartBeat is ontstaan uit de behoefte alle IT'ers mee te nemen in en te betrekken bij ontwikkelingen in de organisatie. Het evenement vindt periodiek plaats en behelst een week met workshops, die in de ochtend en de middag zijn 'aangeplakt' tegen een gemeenschappelijke lunch. De week opent met een online uitzending en sluit af met een live postermarkt.

De workshops gaan over technologische innovaties, veranderingen in de dienstverlening of nieuwe vormen van werken en samenwerken. Onderwerpen worden bottom-up aangedragen en in de openingsuitzending gekoppeld aan de actuele ontwikkelingen binnen de organisatie. Op de afsluitende postermarkt laten teams zien waar ze trots op zijn en waar ze aan werken. De lunch is het kloppend hart van deze halfjaarlijkse veranderhartslag.

Van bescheiden naar bestendig

Dit alles stond er niet in één keer. De eerste HeartBeat duurde slechts een middag en trok nog niet de helft van het aantal deelnemers. Maar de teerling was ermee geworpen en al experimenterend, fantaserend en evaluerend met alle betrokkenen is het evenement gegroeid. En introduceerden we een dagelijkse nieuwsbrief, nodigden we ook interne stakeholders uit, gaven we betere begeleiding en ondersteuning aan de workshopgevers, stroomlijnden we het regelwerk. We zijnde het projectteam waarmee ik werkte.

Impact op mens en organisatie

Deze inspanningen leidden tot een grote groep deelnemers die bijna niet weten te kiezen uit het aanbod, facilitators die in de rij staan om hun onderwerp over het voetlicht te brengen en een waardering van 4,4/5 hartjes voor de gehele HeartBeat. Het evenement informeert, inspireert en roept een gezamenlijke energie op die de IT-organisatie helpt te leren en veranderen.

En voor mij is de mooiste opbrengst misschien wel: de volgende HeartBeat gaat er komen zonder mij. Een nieuw team staat klaar om het evenement weer verder vorm te geven. Misschien nodigen ze ook potentiële medewerkers uit, misschien breiden ze uit tot twee weken, misschien genereren ze nog meer scherpte en synergie. Het klopt ❤️